Obrácené vepřové řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obrácené vepřové řízky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10372 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Olej stolní |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
500 g | Vepřová kýta |
Nutriční hodnoty jedné porce
27% Kalorie 540 kcal
Kilojoule 2 261kJ
1% Sacharidy 5 g
61% Tuky 45 g
17% Sodík 346 mg
47% Bílkoviny 26 g
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 159,1mg |
Draslík | 447,5mg |
Vláknina | 446,4mg |
Vitamín A | 79,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta mají zadané všechny známé hodnoty.
Obrácené vepřové řízky postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme je a na okrajích nařízneme. |
2 | Řízky osolíme a obalíme nejdříve ve strouhance a potom v rozšlehaném vejci. Smažíme je v rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova. |