Zdravý recept

Uzené maso s čočkou a hruškami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10373

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Hrušky
300 g Moravské uzené maso
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
380 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 769kJ
23% Sacharidy 84 g
19% Tuky 14 g
11% Sodík 217 mg
79% Bílkoviny 44 g

Uzené maso s čočkou a hruškami postup přípravy receptu:

1

Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme namočenou několik hodin. Potom ji uvaříme doměkka.

2

Přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhané hrušky a na kostičky nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme a dochutíme. Dusíme pod pokličkou, až je čočka měkká a tekutina se téměř odpaří.

3

Před podáváním ochutíme pokrm citronovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept