Uzené maso s čočkou a hruškami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Uzené maso s čočkou a hruškami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10373 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
380 g | Čočka jedlá |
4 ks | Hrušky |
300 g | Moravské uzené maso |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 84g |
---|---|
Cholesterol | 60,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 71g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Čočka jedlá, Hrušky, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Moravské uzené maso, Pepř černý mletý, Pórek, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Uzené maso s čočkou a hruškami postup přípravy receptu:
1 | Čočku propláchneme, zalijeme vodou a necháme namočenou několik hodin. Potom ji uvaříme doměkka. |
2 | Přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek, nahrubo nastrouhané hrušky a na kostičky nakrájené uzené maso. Osolíme, opepříme a dochutíme. Dusíme pod pokličkou, až je čočka měkká a tekutina se téměř odpaří. |
3 | Před podáváním ochutíme pokrm citronovou šťávou. |