Tokáň z kapra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tokáň z kapra
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10375 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Kapr obecný |
125 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 934,1mg |
Vláknina | 481,0mg |
Vitamín A | 208,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tokáň z kapra postup přípravy receptu:
1 | Omytého kapra vykostíme a nakrájíme na proužky silné asi 2cm. |
2 | Maso osolíme, poprášíme moukou smíchanou s paprikou a lehce promícháme. Porce rychle opečeme na rozehřátém másle. |
3 | Oheň zmírníme, přilijeme víno a dusíme doměkka. Před podáváním posypeme každou porci nasekanou petrželkou. |