Kapr na šalvěji - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr na šalvěji
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10377 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
7 stroužek | Česnek |
5 ks | Chilli paprička |
1 kg | Kapr obecný |
125 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 202,5mg |
Draslík | 954,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 253,8mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Kapr obecný, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr na šalvěji postup přípravy receptu:
1 | Omytého kapra rozdělíme na porce. Potřeme je prolisovaným česnekem se solí, drobně nakrájenými papričkami a posypeme nasekanou šalvějí. |
2 | Na rozehřátém másle na pánvi porce pečeme asi 10 minut. |
3 | Obrátíme, podlijeme vínem a dusíme asi 10 minut. |