Jednoduchý recept

Koprová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
6
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 6 Koprová omáčka 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 1038
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

100 g Cukr krupice
500 ml Hovězí vývar základní
100 g Kopr čerstvý
50 g Máslo čerstvé
800 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Ocet kvasný lihový
200 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
100 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
7% Sacharidy 27 g
25% Tuky 18 g
66% Sodík 1 g
11% Bílkoviny 6 g
  • Koprová omáčka
  • Koprová omáčka
  • 1
  • Koprová omáčka
  • 2
  • Koprová omáčka
  • 3
  • Vložit obrázek

Koprová omáčka postup přípravy receptu:

1

Do horkého tuku přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.

2

Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, dobře rozšleháme, přisolíme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.

3

Potom do omáčky přilijeme smetanu, okyselíme částí převařeného octa, přidáme cukr, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník.

4

Kopr opláchneme, jemně nakrájíme, přelijeme zbylým horkým octem a dáme jej do procezené omáčky.

5

Nakonec přidáme do koprové omáčky máslo a vše krátce povaříme.

Poznámka

Doporučujeme uvařit, koprová omáčka jako od babičky!

Komentáře a hodnocení

 
Kolmanová
Koprová omáčka
Vyzkoušeno doporučuji!
 
Romana
Koprová omáčka
Koprovka... moje maminka ji dělala trochu jinak, ale tuhle vyzkouším. Manžel i syn ji mají moc rádi.
 
VojtaF
Koprová omáčka
Výborná. Chutnala i zapřísahlému odprci koprovky.
 
bazaere@email.cz
Koprová omáčka
blink
 
bazaere@email.cz
Koprová omáčka
je výborná jiná než jsem dosud dělala zkusila jsem a nelituji
 
Karel Svoboda
Koprová omáčka
Nejlepší koprová omáčka a chutná jako od babičky! Koprovka od babičky byla vždy moje nej jídlo grin
 
vili
Mňam koprová omáčka
Jj, opravdu výborná koprová omáčka. Od babičky jsme jako malí dostávali také takovou. blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
6
Palec dolu
0
5
Ověřený recept