Houbový ovar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový ovar
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10381 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
12 ks | Houby čerstvé |
0,5 ks | Křen |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 ks | Nové koření celé |
6 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Křen, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbový ovar postup přípravy receptu:
1 | Očištěné houby rozkrojíme na polovinu a vložíme do vroucí osolené vody s pepřem, novým kořením a bobkovým listem. Vaříme asi 20 minut. |
2 | Houby vyjmeme a necháme okapat. Na talíři je přelijeme rozehřátým máslem a posypeme nastrouhaným křenem. |
3 | Houby můžeme podávat také s hořčicí nebo s jablkovým křenem. |
Poznámka
Použijeme větší, tvrdé houby.