Špagety s pórkem a šlehačkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s pórkem a šlehačkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10388 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Pórek |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
500 g | Špagety, Makarony |
1 polévková lžíce | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 143g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 910,0mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,0mg |
Vitamín E | 6,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Olej slunečnicový, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s pórkem a šlehačkou postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody. |
2 | Očištěný pórek nakrájíme na nudličky, osmahneme na oleji, okořeníme a zalijeme smetanou. Vše krátce povaříme. |
3 | Směsí přelijeme uvařené špagety a posypeme nastrouhaným sýrem. |