Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1039
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

500 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
1 l Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Pažitka
200 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
80 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 965kJ
4% Sacharidy 14 g
22% Tuky 17 g
46% Sodík 919 mg
12% Bílkoviny 6 g

Pažitková omáčka postup přípravy receptu:

1

Z tuku a z prosáté hladké mouky připravíme zásmažku.

2

Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, osolíme, rozšleháme a provaříme.

3

Omáčku přecedíme, přilijeme smetanu a krátce povaříme.

4

Nakonec přidáme na másle prohřátou pažitku a omáčku převaříme.

5

Pažitkovou omáčku připravujeme na vařené hovězí maso nebo na ztracená vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept