Bramborák z ovesných vloček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák z ovesných vloček
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10390 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 špetka | Kmín drcený |
1 špetka | Majoránka |
400 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej slunečnicový |
240 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 141g |
---|---|
Cholesterol | 132,7mg |
Draslík | 896,1mg |
Vláknina | 36g |
Vitamín A | 144,2mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 15,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 103,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kmín drcený, Majoránka, Olej slunečnicový, Ovesné vločky, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák z ovesných vloček postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky namočíme do studeného mléka a necháme je bobtnat do druhého dne. |
2 | Vločky umeleme, ochutíme česnekem utřeným se solí, majoránkou, pepřem a kmínem. Přidáme vejce, mouku a vše dobře promícháme. |
3 | Z těsta pečeme na rozehřátém lívanečníku malé bramboráčky. Opečeme je dorůžova po obou stranách. |
Nějak se mi nezdají nutriční hodnoty jedné porce, zejména sacharidy....