Švédská veka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švédská veka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10393 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
250 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
200 g | Sýr Eidam uzený 45% |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 37,6mg |
Vláknina | 594,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam uzený 45%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švédská veka postup přípravy receptu:
1 | Veku (nebo bagetu) nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme. |
2 | Plátky potřeme změklým máslem smíchaným s pažitkou, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Do zářezů vložíme vždy plátek sýru a šunky. |
3 | Veku zabalíme do alobalu nebo do fólie a dáme vychladit do ledničky. |
4 | Před podáváním nakrájíme plátky obráceně, než jak byly původně naříznuté. |