Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10396

Ingredience

1 ks Květák
100 ml Mléko polotučné
1 špetka Muškátový květ
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
235 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 144kJ
20% Sacharidy 73 g
24% Tuky 18 g
9% Sodík 174 mg
31% Bílkoviny 18 g

Květákový knedlík postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 minut vsáknout.

2

Žemle vmícháme do uvařeného květáku, rozmačkaného na kaši. Přidáme máslo, žloutky, špetku muškátu, sůl a podle potřeby krupici.

3

Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

4

Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a upravíme do tvaru šišky. Volné konce sáčku pevně zavážeme kousek od těsta, aby knedlík při vaření mohl zvětšit objem.

5

Knedlík vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, obrátíme jej a vaříme ještě 25 minut.

6

Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept