Květákový knedlík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Květákový knedlík
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10396 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 ks | Květák |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
235 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 143,2mg |
Draslík | 786,7mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Muškátový květ, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pšeničná krupice, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Květákový knedlík postup přípravy receptu:
1 | Žemle nakrájíme, zalijeme vlažným mlékem a necháme 5 minut vsáknout. |
2 | Žemle vmícháme do uvařeného květáku, rozmačkaného na kaši. Přidáme máslo, žloutky, špetku muškátu, sůl a podle potřeby krupici. |
3 | Nakonec vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
4 | Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a upravíme do tvaru šišky. Volné konce sáčku pevně zavážeme kousek od těsta, aby knedlík při vaření mohl zvětšit objem. |
5 | Knedlík vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut, obrátíme jej a vaříme ještě 25 minut. |
6 | Uvařený knedlík vyjmeme ze sáčku a nití nakrájíme na plátky. |