Špekáčky s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špekáčky s fazolemi
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10406 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
532 g | Fazole bílé sterilované |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
8 ks | Špekáčky |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 70,8mg |
Draslík | 779,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,1mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Fazole bílé sterilované, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špekáčky, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špekáčky s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky oloupeme a podélně rozkrojíme tak, aby zůstaly spojené. |
2 | Do každého zářezu vložíme polovinu plátku sýru, proužek papriky a kolečka cibule (nebo pórku). Špekáčky obalíme plátky slaniny a spíchneme je kovovou jehlou nebo párátkem. |
3 | Připravené špekáčky vložíme na rozehřátý olej, zasypeme fazolemi a osolíme. Pomalu opékáme. |