Pestrý špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pestrý špíz
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10411 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 344,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pestrý špíz postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky nakrájíme na kolečka, slaninu na stejně velké kousky a očištěnou zeleninu na kolečka. |
2 | Střídavě napichujeme na grilovací jehly špekáčky, slaninu a zeleninu. |
3 | Špízy rozložíme na alobal a okraje dobře uzavřeme, aby během pečení nevytékala šťáva. |
4 | Pečeme na plechu v dobře vyhřáté troubě asi 15 minut. |