Grilovaná jablka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná jablka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10421 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
4 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Marmeláda brusinková |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 13,8mg |
Draslík | 233,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 112,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Jablka, Olej stolní, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda brusinková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná jablka postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka rozkrojíme na poloviny, vykrojíme jadřince a pokapeme citronovou šťávou. Řeznou plochu potřeme máslem a jablka rozložíme na grilovací rošt potřený olejem. |
2 | Grilujeme asi 3 minuty, potom jablka obrátíme, jamky po jadřinci zaplníme brusinkovou marmeládou (nebo medem) a řeznou plochu posypeme skořicí. Grilujeme ještě několik minut. |