Brambory pečené v popelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory pečené v popelu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10426 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 205 kcal
Kilojoule 858kJ
9% Sacharidy 32 g
9% Tuky 7 g
4% Sodík 83 mg
12% Bílkoviny 6 g
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Brambory pečené v popelu postup přípravy receptu:
1 | Dobře omyté a osušené brambory zabalíme do alobalu a pečeme zasypané žhavým uhlím a popelem 25 minut. |
2 | Brambory vyjmeme a opatrně odstraníme alobal. Každou bramboru rozkrojíme na polovinu a potřeme olejem promíchaným s prolisovaným česnekem a solí. |