Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1043

Ingredience

150 g Cibule
20 g Houby sušené
1200 ml Hovězí vývar základní
1 g Kmín celý
200 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý celý
100 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
100 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 177 kcal
Kilojoule 739kJ
3% Sacharidy 12 g
16% Tuky 12 g
55% Sodík 1 g
10% Bílkoviny 6 g

Houbová omáčka postup přípravy receptu:

1

Sušené houby propláchneme a zalijeme trochou vývaru. Uvaříme je doměkka (vývar z hub použijeme do omáčky).

2

Na horkém tuku zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme kmín a celý pepř, prosátou mouku a připravíme zásmažku.

3

Zalijeme ji prochladlým vývarem, rozšleháme a provaříme.

4

Omáčku dosolíme, přecedíme a přilijeme smetanu a mléko.

5

Uvařené houby nakrájíme na drobné kousky, přidáme do omáčky a provaříme.

6

Houbovou omáčku připravujeme na vepřové, hovězí nebo telecí maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept