Omáčka smetanový křen - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka smetanový křen
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 1044 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
30 g | Cukr krupice |
500 ml | Hovězí vývar základní |
200 g | Křen |
50 g | Máslo čerstvé |
800 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 g | Muškátový květ |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Sůl |
80 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 29,6mg |
Draslík | 124,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hovězí vývar základní, Křen, Muškátový květ, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka smetanový křen postup přípravy receptu:
1 | Z tuku, prosáté hladké mouky a mletého květu připravíme světlou zásmažku. |
2 | Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, rozšleháme, osolíme a necháme zvolna vařit. |
3 | Před koncem varu přilijeme smetanu a povaříme. Omáčku dosolíme, osladíme, přidáme jemně nastrouhaný křen, máslo a ještě provaříme. |
4 | Omáčku připravujeme na vařené vepřové nebo hovězí maso a na ztracená vejce. |