Recept

Omáčka smetanový křen

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1044
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

30 g Cukr krupice
500 ml Hovězí vývar základní
200 g Křen
50 g Máslo čerstvé
800 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 g Muškátový květ
200 ml Smetana 12% (konzumní)
20 g Sůl
80 g Tuk

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 992kJ
5% Sacharidy 17 g
22% Tuky 16 g
46% Sodík 928 mg
11% Bílkoviny 6 g

Omáčka smetanový křen postup přípravy receptu:

1

Z tuku, prosáté hladké mouky a mletého květu připravíme světlou zásmažku.

2

Zalijeme ji prochladlým vývarem a mlékem, rozšleháme, osolíme a necháme zvolna vařit.

3

Před koncem varu přilijeme smetanu a povaříme. Omáčku dosolíme, osladíme, přidáme jemně nastrouhaný křen, máslo a ještě provaříme.

4

Omáčku připravujeme na vařené vepřové nebo hovězí maso a na ztracená vejce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept