Ředkvičkový salát s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ředkvičkový salát s česnekem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10450 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 ks | Rajčata |
5 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
3% Kalorie 57 kcal
Kilojoule 238kJ
2% Sacharidy 6 g
5% Tuky 3 g
4% Sodík 74 mg
2% Bílkoviny 1 g
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 219,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej slunečnicový, Rajčata, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ředkvičkový salát s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Omyté ředkvičky, rajčata a cibuli nakrájíme, osolíme a opepříme. |
2 | Zeleninu přelijeme zálivkou připravenou z octa, oleje a prolisovaného česneku. Vše dobře promícháme. |