Koláč z neloupaných jablek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z neloupaných jablek
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10464 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
168,8 g | Cukr krupice |
8 ks | Jablka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
212,5 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
50 g | Tuk |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 106,2mg |
Draslík | 296,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Kypřicí prášek do pečiva, Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z neloupaných jablek postup přípravy receptu:
1 | Omytá jablka rozpúlíme a odstraníme jadřince. Jablka nakrájíme na malé kousky a rozprostřeme na tukem vymazaný, strouhankou vysypaný plech. |
2 | Vejce rozšleháme s cukrem, vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto nalijeme na jablka. |
3 | Koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. |