Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10466

Ingredience

164 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
500 g Meruňky
400 ml Mléko polotučné
170 g Mouka polohrubá
135 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
70 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka
50 g Tuk
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 225kJ
12% Sacharidy 42 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 39 mg
12% Bílkoviny 7 g

Vanilková bublanina postup přípravy receptu:

1

Polohrubou a hladkou mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.

2

Přidáme cukr, mléko s rozšlehanými vejci, rozhřáté, vychladlé máslo a umícháme řidší těsto.

3

Těsto rozetřeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a poklademe ovocem prosypaným moukou.

4

Bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Poznámka

Místo meruněk můžeme použít jakékoli ovoce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept