Vanilková bublanina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vanilková bublanina
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10466 |
Kategorie: | Bublaniny |
Ingredience
164 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
70 g | Máslo čerstvé |
500 g | Meruňky |
400 ml | Mléko polotučné |
170 g | Mouka polohrubá |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
50 g | Tuk |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 75,6mg |
Draslík | 245,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Meruňky, Strouhanka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vanilková bublanina postup přípravy receptu:
1 | Polohrubou a hladkou mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. |
2 | Přidáme cukr, mléko s rozšlehanými vejci, rozhřáté, vychladlé máslo a umícháme řidší těsto. |
3 | Těsto rozetřeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče a poklademe ovocem prosypaným moukou. |
4 | Bublaninu upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. |
Poznámka
Místo meruněk můžeme použít jakékoli ovoce.