Jahodový šmak - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jahodový šmak
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10471 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
225 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
300 g | Jahody zahradní |
0,3 l | Smetana 33% (šlehačka) |
250 g | Tvaroh tučný |
100 ml | Voda pitná |
2 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 96,9mg |
Draslík | 115,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 9,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 187,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Voda pitná, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jahodový šmak postup přípravy receptu:
1 | Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a potom ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme. |
2 | Omyté jahody, cukr, vanilkový cukr, tvaroh a vychladlou želatinu rozmixujeme. Zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. |
3 | Směsí naplníme chlebíčkovou formu vyloženou alobalem. Necháme přes noc ztuhnout v chladničce. |
4 | Před podáváním ozdobíme dezert ušlehanou smetanou a čerstvými jahodami. |