Roštěnec na rožni - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roštěnec na rožni
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10472 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 ks | Křen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69,9mg |
---|---|
Cholesterol | 275,0mg |
Draslík | 2,1mg |
Vláknina | 55,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Roštěnec na rožni postup přípravy receptu:
1 | Z omytého roštěnce odstraníme tuk a blány. |
2 | Do masa vetřeme sůl, pepř a ještě na povrchu mírně osolíme. Roštěnec napíchneme na rožeň a zvolna propékáme. |
3 | Upečené maso nakrájíme na tenké plátky. |
4 | Podáváme s nastrouhaným křenem. |
Poznámka
Roštěnec můžeme podávat také s višňovou omáčkou.