Jehněčí maso na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso na paprice
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10478 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1000 g | Jehněčí plec |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
100 g | Slanina vepřová |
2,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 210,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 67,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jehněčí plec, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso na paprice postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na menší kousky a osolíme. |
2 | V kastrole rozškvaříme drobně nakrájenou slaninu, přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme dorůžova. Vložíme připravené maso, přidáme mletou papriku a dusíme, až šťáva vysmahne na tuk. |
3 | Maso zaprášíme moukou, podusíme a zalijeme vývarem (nebo horkou vodou). Přidáme rajčatový protlak (nebo čerstvá rajčata) a vše dusíme doměkka. Nakonec přilijeme kyselou smetanu a chvíli povaříme. |
4 | Podáváme s knedlíky. |