Jednoduchý recept

Smažené telecí hrudí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 10487

Ingredience

80 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
200 ml Olej stolní
150 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
750 g Telecí hruď
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,163 kcal
Kilojoule 4 866kJ
9% Sacharidy 34 g
126% Tuky 94 g
31% Sodík 623 mg
74% Bílkoviny 42 g

Smažené telecí hrudí postup přípravy receptu:

1

Hrudí vykostíme, omyjeme a v mírně osolené vodě povaříme.

2

Maso vyjmeme, necháme okapat a otřeme je utěrkou. Nakrájíme na plátky, osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

3

Na rozpáleném oleji řízky po obou stranách usmažíme dočervena, potom je na mírnějším ohni zvolna dosmažíme doměkka. Nakonec řízky potřeme rozpuštěným máslem.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborami a špenátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept