Jednoduchý recept

Selské vepřové maso

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Selské vepřové maso 5 1
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10489
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
300 g Cibule
1 špetka Kmín celý
1 kávová lžička Sůl
750 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 508 kcal
Kilojoule 2 127kJ
2% Sacharidy 8 g
51% Tuky 38 g
16% Sodík 325 mg
57% Bílkoviny 32 g
Selské vepřové maso
  • Selské vepřové maso
  • 1
  • Selské vepřové maso
  • 2
  • Selské vepřové maso
  • 3
  • Vložit obrázek

Selské vepřové maso postup přípravy receptu:

1

Omyté maso potřeme česnekem utřeným se solí a kmínem, položíme kůží na dno pekáče na hrubě nakrájenou cibuli. Podlijeme vodou a upečeme v troubě doměkka. Během pečení maso obrátíme a kůži nařízneme na čtverečky a několikrát propíchneme vidličkou. Maso občas polijeme šťávou nebo vodou.

2

Upečené maso nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborovým knedlíkem a se zelím.

Poznámka

Můžeme použít i vepřový bok.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Selské vepřové maso
Pekla jsem vepřovou plec bez kůže. Na jednu porci je docela dost masa, na jednu běžnou porci by stačilo mít cca 130 g masa. A taky se může použít méně cibule, zhruba o třetinu. Ale to už záleží na každém. Sůl používám dle potřeby. Jinak palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept