Pampeliškový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pampeliškový salát
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 1049 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 dl | Ocet jablečný |
1 l | Pampeliškové listy |
4 špetka | Pepř černý mletý |
5 dkg | Slanina vepřová |
5 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 832,5mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 20g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 70,0mg |
Vitamín E | 6,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet jablečný, Pampeliškové listy, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pampeliškový salát postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme důkladně listy pampelišky, dle chuti je osolíme, opepříme a zastříkneme octem. |
2 | Nakrájíme na kousky slaninu a lehce ji osmahneme. |
3 | Ještě horkou slaninou přelijeme salát a hned podáváme. |
Poznámka
Použijeme mladé jarní listy pampelišek na 5 porcí (asi litrová nádoba těchto listů). Ocet by měl být z jablečného moštu.