Vínová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vínová pěna
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10493 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
1 ks | Citronová kůra |
80 g | Cukr krupice |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,5 ks | Vanilkový lusk |
1 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 339,0mg |
Draslík | 84,5mg |
Vláknina | 609,5mg |
Vitamín A | 396,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vínová pěna postup přípravy receptu:
1 | Do vína zamícháme cukr, žloutky, vejce, kousek citronové kůry a půlku vanilkového lusku. |
2 | Hrnec se směsí postavíme do kastrolu s vařící vodou a šleháme do zhoustnutí - nesmíme vařit, zahříváme jen těsně k bodu varu! |
3 | Před podáváním vyjmeme citronovou kůru a vanilku. |