Hříbky s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hříbky s vejci
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10494 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 196,0mg |
Draslík | 563,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hříbky s vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hříbky nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli jemně nakrájíme a vše dusíme na másle, až se voda vydusí. |
2 | Přidáme sůl, kmín, rozšlehaná vejce a za stálého míchání necháme zhoustnout. |
3 | Podáváme s vařenými bramborami nebo s chlebem. |
Poznámka
Použijeme čerstvé, nejlépe pravé hřiby.