Třené noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 16 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Třené noky
Celkový čas: | 16 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10497 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
130 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
12% Kalorie 231 kcal
Kilojoule 968kJ
7% Sacharidy 25 g
16% Tuky 12 g
4% Sodík 78 mg
9% Bílkoviny 5 g
Uhlovodany | 113,1mg |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 19,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Třené noky postup přípravy receptu:
1 | Do másla zamícháme sůl a přidáme vejce, mléko a mouku. Vypracujeme těsto. |
2 | Pomocí lžičky namočené v polévce vykrajujeme malé nočky, vkládáme je do vařící polévky a vaříme 6 minut. |