Jednoduchý recept

Hovězí polévka s kapustou a rýží

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 105
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

450 g Kapusta hlávková
10 g Petržel - nať
13,3 g Polévkové koření
100 g Rýže loupaná
20 g Sůl
1 l Voda pitná
1700 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 131 kcal
Kilojoule 548kJ
4% Sacharidy 15 g
7% Tuky 6 g
69% Sodík 1 g
15% Bílkoviny 8 g

Hovězí polévka s kapustou a rýží postup přípravy receptu:

1

Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

2

Rýži přebereme a dobře propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Po uvaření ji propláchneme horkou vodou, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru.

3

Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na jemné nudličky. Potom ji spaříme vařící vodou, scedíme, zalijeme trochou horké vody a mírně osolíme. Uvaříme doměkka, znovu scedíme a promícháme s uvařenou rýží.

4

Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s rýží a kapustou až při podávání.

Poznámka

Voda pitná: na uvaření a propláchnutí rýže a kapusty - dle potřeby

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept