Hovězí polévka s kapustou a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s kapustou a rýží
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 105 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
450 g | Kapusta hlávková |
10 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
100 g | Rýže loupaná |
20 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
1700 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 8,5mg |
Draslík | 897,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Polévkové koření, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s kapustou a rýží postup přípravy receptu:
1 | Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme. |
2 | Rýži přebereme a dobře propláchneme, několikrát prolijeme vařící vodou a v dostatečném množství mírně osolené vody uvaříme doměkka. Po uvaření ji propláchneme horkou vodou, necháme okapat a zalijeme trochou hovězího vývaru. |
3 | Kapustu očistíme, opláchneme a nakrájíme na jemné nudličky. Potom ji spaříme vařící vodou, scedíme, zalijeme trochou horké vody a mírně osolíme. Uvaříme doměkka, znovu scedíme a promícháme s uvařenou rýží. |
4 | Omytou, jemně rozsekanou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky spolu s rýží a kapustou až při podávání. |
Poznámka
Voda pitná: na uvaření a propláchnutí rýže a kapusty - dle potřeby