Ledvinková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ledvinková polévka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 10500 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka polohrubá |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Telecí ledviny |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 246,8mg |
Draslík | 501,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 224,2mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Telecí ledviny, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ledvinková polévka postup přípravy receptu:
1 | Ledvinky nakrájíme na tenké plátky, několikrát omyjeme ve studené vodě a necháme okapat. |
2 | Na rozpáleném oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli, vložíme ledvinky a znovu osmahneme. Přidáme sůl, pepř, mouku a vše dusíme doměkka. |
3 | Udušené ledvinky umeleme, přidáme zeleninový vývar, zahustíme jíškou z másla a mouky a dobře povaříme. Nakonec zamícháme do polévky rozšlehaný žloutek a nasekanou petrželku. |
Poznámka
Podáváme s osmaženým pečivem. Můžeme použít i vepřové ledvinky.