Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10501

Ingredience

0,5 ks Cibule
1 špetka Citronová kůra
300 g Hovězí maso přední
1 ks Hřebíček
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Rýže loupaná
100 g Slanina vepřová
2,5 dl Smetana 12% (konzumní)
60 g Sádlo škvařené
500 g Vepřová plec
2 dl Víno bílé
2 dl Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 945 kcal
Kilojoule 3 954kJ
8% Sacharidy 30 g
88% Tuky 66 g
27% Sodík 537 mg
81% Bílkoviny 45 g

Masoví ježci postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a umeleme.

2

Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, přebranou, neopláchnutou rýži, citronovou kůru, sůl, pepř, tlučený hřebíček a jemně nakrájenou cibuli. Vše dobře propracujeme.

3

Ze směsi tvarujeme malé bochníčky, vložíme je do kastrolu na rozehřáté sádlo a dusíme asi 45 minut. Během dušení maso podléváme vývarem, vínem a kyselou smetanou.

4

Hotové ježky urovnáme na mísu, polijeme šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept