Masoví ježci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masoví ježci
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 10501 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
1 špetka | Citronová kůra |
300 g | Hovězí maso přední |
1 ks | Hřebíček |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Rýže loupaná |
60 g | Sádlo škvařené |
100 g | Slanina vepřová |
2,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
500 g | Vepřová plec |
2 dl | Víno bílé |
2 dl | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 194,3mg |
Draslík | 945,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 66,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová kůra, Hovězí maso přední, Hřebíček, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Vepřová plec, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masoví ježci postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, nakrájíme na kousky a umeleme. |
2 | Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky, přebranou, neopláchnutou rýži, citronovou kůru, sůl, pepř, tlučený hřebíček a jemně nakrájenou cibuli. Vše dobře propracujeme. |
3 | Ze směsi tvarujeme malé bochníčky, vložíme je do kastrolu na rozehřáté sádlo a dusíme asi 45 minut. Během dušení maso podléváme vývarem, vínem a kyselou smetanou. |
4 | Hotové ježky urovnáme na mísu, polijeme šťávou a podáváme. |