Pomazánka z Brynzy a Nivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z Brynzy a Nivy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10504 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Sýr Brynza |
3 ks | Vejce slepičí |
1 ks | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 100kJ
5% Sacharidy 20 g
55% Tuky 42 g
3% Sodík 61 mg
23% Bílkoviny 13 g
Uhlovodany | 442,3mg |
---|---|
Cholesterol | 229,0mg |
Draslík | 66,4mg |
Vláknina | 84,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Brynza, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z Brynzy a Nivy postup přípravy receptu:
1 | Změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme prolisovanou Brynzu a Nivu. Vše dobře promícháme. |
2 | Plátky veky opečeme a vychladlé potřeme pomazánkou. Ozdobíme čtvrtkami vajec uvařených natvrdo a nasekanou petrželkou. |