Zadělávaný králík - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zadělávaný králík
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 10510 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 hrst | Fazolové lusky zelené |
100 g | Hrášek |
600 g | Králičí maso |
110 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Mrkev kořen |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 238,6mg |
Draslík | 802,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Králičí maso, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pórek, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zadělávaný králík postup přípravy receptu:
1 | Očištěné králičí maso (nejlépe přední) spaříme vařící vodou, osušíme, nakrájíme na porce a osolíme. |
2 | Na 40g rozpuštěného másla osmahneme nakrájenou cibuli, mrkev, fazolové lusky, pórek a hrášek. |
3 | Na zbylém másle podusíme porce králíka, podlijeme je vývarem a dusíme do poloměkka. Potom přidáme podušenou zeleninu, světlou jíšku připravenou z mouky a másla, mírně podlijeme a dusíme doměkka. |
4 | Nakonec přilijeme sladkou smetanu rozkvedlanou se žloutkem a přisypeme nasekanou petrželku. |