Smažená tykev - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená tykev
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10513 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
125 ml | Mléko polotučné |
100 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
1000 g | Tykev |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 153,8mg |
Draslík | 722,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 641,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,3mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Olej stolní, Sůl, Tykev, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažená tykev postup přípravy receptu:
1 | Tykev očistíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Do osolené mouky za stálého míchání přilijeme mléko s rozmíchanými žloutky a zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
3 | V těstíčku obalujeme připravené kousky tykve. V rozpáleném oleji je smažíme z obou stran dočervena. |