Jednoduchý recept

Slaninové knedlíky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10516

Ingredience

200 g Moravské uzené maso
350 g Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
130 g Slanina vepřová
20 g Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
2,5 dl Vývar z uzeného masa
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 907 kcal
Kilojoule 3 796kJ
27% Sacharidy 99 g
46% Tuky 35 g
28% Sodík 563 mg
60% Bílkoviny 34 g

Slaninové knedlíky postup přípravy receptu:

1

100g slaniny nakrájíme na kostičky a krátce osmahneme. Přidáme žemle nakrájené na kostky, znovu osmahneme a necháme vychladnout. Přimícháme vařené uzené maso nakrájené na kostky.

2

Do mísy dáme osolenou mouku, za stálého míchání přilijeme asi 2.5dl studeného vývaru, přidáme celá vejce, žloutek a vypracujeme řidší těsto. Do těsta zamícháme vychladlou žemlovou směs a necháme odpočinout asi 30 minut.

3

Z těsta tvarujeme podlouhlé knedlíky a vaříme je 15-20 minut. Uvařené knedlíky natrhneme vidličkou, posypeme je na másle osmaženou strouhankou a polijeme rozškvařenou zbylou slaninou.

Poznámka

Podáváme s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept