Slaninové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaninové knedlíky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10516 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Moravské uzené maso |
350 g | Mouka pšeničná hrubá |
130 g | Slanina vepřová |
20 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
2,5 dl | Vývar z uzeného masa |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 283,3mg |
Draslík | 119,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 261,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Moravské uzené maso, Mouka pšeničná hrubá, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar z uzeného masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Slaninové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | 100g slaniny nakrájíme na kostičky a krátce osmahneme. Přidáme žemle nakrájené na kostky, znovu osmahneme a necháme vychladnout. Přimícháme vařené uzené maso nakrájené na kostky. |
2 | Do mísy dáme osolenou mouku, za stálého míchání přilijeme asi 2.5dl studeného vývaru, přidáme celá vejce, žloutek a vypracujeme řidší těsto. Do těsta zamícháme vychladlou žemlovou směs a necháme odpočinout asi 30 minut. |
3 | Z těsta tvarujeme podlouhlé knedlíky a vaříme je 15-20 minut. Uvařené knedlíky natrhneme vidličkou, posypeme je na másle osmaženou strouhankou a polijeme rozškvařenou zbylou slaninou. |
Poznámka
Podáváme s kysaným zelím.