Dušená játra s míchanými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená játra s míchanými vejci
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10517 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
400 g | Játra telecí |
1 špetka | Kmín celý |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 603,5mg |
Draslík | 437,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Játra telecí, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Pažitka, Sádlo škvařené, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená játra s míchanými vejci postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra nakrájíme na tenké plátky. |
2 | V kastrole na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, kmín, nakrájená játra a dusíme ve vlastní šťávě. |
3 | Šťávu vydusíme, játra zaprášíme moukou, krátce osmahneme, zalijeme vařící vodou a povaříme. |
4 | Hotová játra upravíme na mísu a osolíme. Okolo nich vytvoříme kruh z vajec míchaných na másle a posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Můžeme použít i vepřová játra.