Recept

Zapečený květák se šunkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 10519

Ingredience

1 ks Květák
100 g Máslo čerstvé
1 dl Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
3 ks Vejce slepičí
150 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 430 kcal
Kilojoule 1 799kJ
4% Sacharidy 15 g
45% Tuky 34 g
7% Sodík 136 mg
36% Bílkoviny 20 g

Zapečený květák se šunkou postup přípravy receptu:

1

Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rozebereme jej na růžičky a rozložíme do zapékací mísy vymazané máslem.

2

Květák poklademe plátky šunky, zalijeme smetanou s rozkvedlanými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem.

3

V dobře vyhřáté troubě za občasného pokropení rozpuštěným máslem upečeme dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept