Zapečený květák se šunkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený květák se šunkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10519 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Květák |
100 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
150 g | Šunka dušená |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 249,1mg |
Draslík | 805,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 120,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 54,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený květák se šunkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Rozebereme jej na růžičky a rozložíme do zapékací mísy vymazané máslem. |
2 | Květák poklademe plátky šunky, zalijeme smetanou s rozkvedlanými vejci a posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | V dobře vyhřáté troubě za občasného pokropení rozpuštěným máslem upečeme dorůžova. |