Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 10522
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 ks Cukr kostkový
1 hrst Kopr čerstvý
30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 špetka Pepř černý mletý
1,3 dl Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
400 g Tykev

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 162 kcal
Kilojoule 677kJ
4% Sacharidy 15 g
14% Tuky 10 g
3% Sodík 62 mg
6% Bílkoviny 3 g

Tykev na smetaně postup přípravy receptu:

1

Oloupanou tykev zbavenou dužiny a jadérek nakrájíme na malé kostičky. Ve větší míse kostičky tykve pokapeme octem a necháme odpočinout asi 30 minut.

2

Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme cukr, připravenou tykev, osolíme, okořeníme, zalijeme trochou horké vody a dusíme doměkka.

3

Měkkou tykev zahustíme světlou jíškou z másla a mouky, přidáme kyselou smetanu, nasekaný kopr a vše dobře povaříme.

4

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept