Zapékané hovězí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané hovězí maso
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 10530 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Brambory vařené |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Hovězí ve vlastní šťávě |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 395,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 323,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Kapusta hlávková, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí ve vlastní šťávě, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané hovězí maso postup přípravy receptu:
1 | Na tuku z konzervy osmahneme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájené maso, podlijeme trochou vody a podusíme. |
2 | Na maso naskládáme plátky uvařených brambor, osolíme, opepříme a posypeme drobně nakrájenou, spařenou kapustou. |
3 | Pokrm zapečeme v horké troubě. Krátce před koncem pečení zalijeme rozšlehanými vejci. |
4 | Před podáváním ozdobíme každou porci dílky rajčat a nasekanou petrželkou. |