Párky v rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párky v rajčatové omáčce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 10533 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 ks | Nové koření celé |
4 ks | Párky jemné |
6 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
800 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 456,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Nové koření celé, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Párky v rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou a dobře rozšleháme. |
2 | Přidáme rozkrojenou cibuli, na plátky nakrájený celer, na dílky nakrájená rajčata a koření. Vše vaříme asi 20 minut. |
3 | Omáčku prolisujeme přes cedník, osolíme a přidáme cukr a citronovou šťávu. Nakonec vmícháme na kolečka nakrájené párky a krátce prohřejeme. |
Poznámka
Místo čerstvých rajčat můžeme použít rajčatový protlak.