Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 10537
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
600 g Dýně
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 558kJ
5% Sacharidy 17 g
39% Tuky 30 g
9% Sodík 181 mg
22% Bílkoviny 13 g

Zadělávaná dýně postup přípravy receptu:

1

Oloupanou dýni podélně rozkrojíme a zbavíme semen. Nastrouháme ji nahrubo a dusíme pod pokličkou asi 10 minut.

2

Do rozehřátého másla vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut.

3

Potom přidáme podušenou dými, sůl, špetku květu, smetanu a kopr. Necháme přejít varem. Nakonec přilijeme trochu citronové šťávy.

4

Na talíři přelijeme zadělávanou dýní vejce uvařená natvrdo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept