Kedlubnová dobrota - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubnová dobrota
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 10539 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
6 ks | Kedlubna |
1 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Slanina vepřová |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 54,7mg |
Draslík | 593,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kedlubna, Kmín celý, Slanina vepřová, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubnová dobrota postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájenou na nudličky a jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle. |
2 | Přidáme nahrubo nastrouhané kedlubny, zakapeme je citronovou šťávou a dusíme doměkka. Osolíme, okmínujeme a vmícháme smetanu rozmíchanou s moukou. Vše dusíme ještě 3 minuty. |